Livet her

WROUMM: 75 år med motorsport

De kommende dage er der fart over feltet hos Thy Motorsport, for klubbens 75-års jubilæum skal fejres

17. august 2021 kl. 09:15

Klubben startede i 1946 som et motocross klub med egen bane, som var beliggende i Skjoldborg. Senere blev det mere orienteringskørsel, der blev det foretrukne, senere overtog bilerne over for motorcyklerne, og det blev i gennem årene kun biler, som var det foretrukne befordringsmiddel. Klubben har igennem årene haft mange gode hold, som har vundet flere store mesterskaber. Klubben har i gennem årene høstet store anerkendelse hos landets o-løbskørere for gode og svære o-løb, som klubben har arrangeret, og der har altid være store deltagerantal, når klubben inviterede til o-løb i Thy. Midt i 70’erne var der ikke færre end 175 deltagende hold til et DM løb.

Senere fik klubben opført sin egen gokart bane, på 1250 m. som Danmarks længste bane er beliggende ved Thisted lufthavn, og som dermed har øget medlemstallet.

Sidste skud på stammen er oprettelse af en MC-afdeling, klubben har netop overtaget Herning Road Racing klub og deres medlemmer. De boltre sig på kart banen

DM i bilorientering

TMS afvikler i samarbejde med Thisted Motor Compagni 4. afdeling af det Danske mesterskab i bilorientering lørdag den 21. august med start og mål hos Thisted Motor Compagni, Løvevej 17 i Thisted. Første start er kl. 13.30.

Rutelæggere er Ole Bach og Bjarne Agesen, og med løbsleder Ole Skov i spidsen for løbet, kan deltagerne se frem til et svært løb i det Thy’ske terræn.

Deltagerne er inddelt i 4 klasser efter sværhedsgrad: M-klassen (mesterklassen), A-klassen, B-klassen og C-klassen. Løbets længde er for de laveste klasser 65 km. og for M-klassen 85 km.

Løbet køres på mange private veje, og derfor har rutelæggerne skulle indhente mange lodsejertilladelser for at benytte disse veje. Klubben har mødt stor velvilje hos lodsejerne, og uden deres tilladelser ville det være vanskeligt at afvikle løbet, så tak for det.

Der forventes ca. 40 hold til start fra hele landet. Thy Motor Sport stiller selv med flere hold, og hvor det særligt er 2 hold, som i øjeblikket fører DM i hver deres klasse. I A-klassen ligger Finn Hvidberg & Bjarne Nielsen på en første plads efter der er kørt 3 afdelinger. I Mesterklassen ligger Børge Holm & Jørn Mørup suverænt i spidsen, da de har vundet de 3 første afdelinger.

DM i Dansk Superkart

Fra fredag den 20. til søndag den 22. august afvikler Kart-afdelingen DM for Superkart på kart-banen beliggende Lufthavnsvej 9, 7730 Hanstholm.

Der kan deltages i 6 forskellige klasser og der forventes et deltagerantal på ca. 60-70 karts.

En af klasserne er nyt i internationalt motorsport, nemlig EL-karts, tiltaget vil sikre motorsport bliver mere bæredygtig på flere niveauer. Det Danske Rotax Ekart mesterskab, vil sikre at Dansk karting og Thy Motor Sport er på forkant med udvikling i internationalt motorsport, da kun Tyskland har haft et tilsvarende mesterskab i 2021. Mesterskabet har deltagere af såvel danske elite kører, samt udenlandske kører.

Fredag er der indskrivning samt træning. Lørdag starter med træning og tidtagning og selve løbet starter kl. 11.00. Søndag starter løbet allerede kl. 9.00 og slutter med finaleløb om eftermiddagen.

Allerede onsdag/torsdag forventes det, at deltagerne begynder at komme til Thy for indkvartering.

Der er fri publikumsadgang, så alle er velkommen til at komme og se på.

Med disse to store arrangementer trækkes der store veksler på klubbens medlemmer, da der er mange opgaver, der skal løses. Klubben har pt. 185 medlemmer.